Skall det alltid lysa en liten lampa eftersom du inte kan lämna barnet på kvällen? Är barnet ofta
vaken på natten och har svårt att lugna sig? Möblera deras rum så att det blir lugnande.

 

Lysande blomma istället för glödlampa

För en god sömn och vila, för att upprätthålla immunsystemet ordentligt och för ideala metaboliska processer behövs mörka miljöer utan artificiell belysning. Oavsett hur frestande att placera en lampa i rummet som lyser hela natten är det inte bra för barnet. Produktionen av den sömnlösande hormonen som kallas melatonin hämmas av ett konstant och starkt nattljus.

 

 

Många människor försöker sätta lysande stjärnor på taket eller neonfärgerde kuddar i rummet ‐ men det finns en mycket bättre lösning på detta: flAVATAR! Dessa blommor producerar inte bara syre i sovrummet men också en magisk belysning i mörkret. De är behandlade med 100% växtbaserade material som är fritt från genmanipulation, är miljövänligt och helt ofarligt för människor, djur och levande organismer. Växterna och blommorna ger ett mjölkvitt ljus över natten. Barnets lilla dröm påverkas inte av belysningen längre utan den lugnar den. Många olika växtsorter kan behandlas så du kan välja den rätta som ditt barn tycker om.

 

 

Gör ordning i Sagolandet.

Det är väldigt viktigt att rutinerna för sänggåendet är permanenta för att barnet ska bli säkrad genom separationen från föräldern ‐ rädslan för mörkret är oftast orsakad av separationsångest. Barnet känner att det fysiska och andliga förhållandet med sin mamma blir mindre och det är därför känslan av ensamheten intensifieras.

Ett varmt, lugnande bad, en trevlig berättelse (även densamma varje gång), rutinåtgärder, godnatt puss och vinkningar ‐ alla hjälper till att förbereda sänggåendet och minska barnets ångest. En bra sak kan vara ett gosedjur eller en docka med vilken barnet sover med, men vi kan också trolla ett Sagoland i rummet med flAVATARs hjälp. Kom bara ihåg rosen i Lilla prinsen eller i Skönheten och Odjuret ‐ berättelsen kan tas direkt till rummet nu!

 

När du placerar blomman i rummet för att belysa de lugnande berättelserna (där det goda segrar och det onda straffas) ‐ ger du trygghet för barnet. flAVATAR skapar harmoni med sin naturliga magi.

Visa verkligheten!

Om små barn börjar bli mörkrädda betyder det att fantasin utvecklas. De inser att mörkret gömmer och döljer saker och kan lätt föreställa monster och andra varelser på deras territorium. Våra flAVATAR blommor är i dagsljus helt naturliga blommor och lyser bara i mörkret ‐ så att vi kan förklara till barnet att även om i mörkret förändras vissa egenskaper (till exempel färger eller skuggor) förändras inte själva blomman till något skrämmande och så är det också med andra föremål i rummet. flLAVATAR är en levande magi ‐ en symbol för allt som kan ge ett barn säkerhet.

 

 

Om de tittar på den, kommer de att komma ihåg vad deras mamma eller pappa sa och påminna sig om att de inte har något att frukta.

 

 

Källa otthon.com